martes, 7 de febrero de 2012

Manifest en defensa de la Universitat pública

avatar

 

Plataforma unitària en defensa de les universitats públiques valencianes

Les organitzacions sotasignants, en representació d’una part important de la comunitat universitària a la Universitat de València, hem decidit impulsar la creació d'una PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA.
Les Universitats públiques valencianes venim patint un perllongat i progressiu deteriorament de la nostra capacitat d'oferir un ensenyament superior amb la qualitat que mereix el poble valencià.
En efecte, l’ incompliment sistemàtic de les obligacions financeres de la Generalitat Valenciana –només a la nostra Universitat de València ja li són deguts 292 milions d'euros, d’un deute total amb el conjunt d’universitats valencianes de 900 milions– està posant les Universitats Públiques Valencianes al límit per a poder seguir complint correctament amb proveïdors, empleades i empleats les obligacions que comporta el desenvolupament de les tasques docents i administratives que es deriven de l'ensenyament universitari.
L'actual context de crisi, resultat de l'adopció de polítiques econòmiques neoliberals, s'ha convertit en l'excusa perfecta per a dur a terme retallades en el nostre ensenyament: l'augment de taxes a les matrícules d’estudiants (més d'un 7%), l'aplicació per a extracomunitaris del pagament íntegre dels estudis, el cobrament extra per convalidacions de repetidors o la desviació de capital públic a universitats privades, en són només un exemple. A això cal sumar-li la dificultat per compatibilitzar estudis i treball i el difícil manteniment de l'autonomia universitària respecte del sector privat.
Aquesta situació de precarietat crònica que pateixen les Universitats Publiques contrasta poderosament amb el tracte que des del Consell es dóna a les Universitats Privades, amb tota mena d'ajudes i benediccions; en correspondència amb la política de la Conselleria a la resta de fases de l'ensenyament i que apunta a la intenció de privatitzar-lo tot.
Des d'ací reiterem que en aquests moments l'eixida de la crisi econòmica no es pot fer des del deteriorament de l'ensenyament universitari a mercè de les retallades contínues a què està sotmés. En aquest sentit demanen als equips rectorals de les universitats públiques valencianes una major fermesa a l’hora d’exigir el compliment dels compromisos que la Conselleria d´Educació, Formació i Ocupació té amb les nostres universitats.
Per tot això, exigim al Govern Valencià el compliment de les obligacions reconegudes amb les universitats públiques valencianes, així com també que s'aturen tota mena d'atacs, directes i indirectes, a l'ensenyament públic valencià.

Al firmar la petición estarás enviando esta carta

Destinatario: Jose Asensio

No hay comentarios:

Publicar un comentario